Magioni pizza review + recept

magioni

 

Een gezonde pizza? Yes het bestaat echt! De pizzabodems van Magioni zitten vol groenten en ze zijn nog lekker ook.

Wat een uitkomst zeg! Pizzabodems die gezond en verantwoord zijn? Ik ben fan! Het nieuwe merk Magioni belooft dat al hun pizzabodems uit 70 gram groenten bestaan, 30% minder koolhydraten en 30% minder calorieën per pizzabodem bevatten en geen toegevoegde suikers hebben. Dat is natuurlijk helemaal top, en maakt deze pizza iets wat je gewoon dagelijks kunt eten als een gezonde maaltijd.

Het assortiment van magioni bestaat uit bloemkool pizzabodems, bieten pizzabodems en 4 kant en klare varianten. Omdat ik het leuk vind op mijn eigen toppings te bedenken (en omdat een paarse pizza gewoon heel leuk is) heb ik de bieten pizzabodem uitgekozen om te testen.

De bieten bodem bevat slechts 361 calorieën en samen met mijn saus + toppings kom je dan uit op 670 calorieën totaal. Even ter vergelijking: met een gewone diepvriespizza kom je al snel boven de 850 calorieën uit, en laat je er eentje bezorgen dan is de kans groot dat hij zelfs meer dan 1000 calorieën bevat.

 

Zet de volgende ingrediënten maar op je boodschappenlijstje:

  • De bodem:
  • 1 magioni bieten pizzabodem
  • Voor de saus:
  • 100 gram crème fraîche light
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 kleine teen knoflook
  • Peper en zout naar smaak
  • Voor de topping:
  • driekwart rode ui
  • 4 plakjes flinterdunne kipfilet (broodbeleg)
  • 6 cherry tomaatjes
  • 35 gram gorgonzola
  • Een handje rucola

Dit recept maakt een pizza voor 1 persoon

magioni1

Zo maak je de saus:

Doe de crème fraîche light in een bakje samen met de oregano, wat peper en een snufje zout. Pers de teen knoflook uit en voeg deze ook toe. Roer alles met een vork goed door elkaar. Smeer de saus met de bolle kant van een lepel uit over de pizzabodem, en houd aan de randen ongeveer een centimeter vrij.

magioni3

De pizza toppings

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ui in halve ringen en verdeel de helft alvast over de pizza. Scheur met je handen de plakjes kipfilet in kleine stukjes en beleg de pizza ermee. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en snijd de gorgonzola in kleine blokjes. Verdeel dit alles, samen met de rest van de ui over de pizza.

Bak de pizza af in je voorverwarmde oven op 200 graden voor 13 tot 15 minuten. Ik doe ‘m altijd ietsjes langer (15 minuten) want ik heb mijn bodem graag extra crispy.

Haal de pizza uit de oven, verdeel het handje rucola over de pizza en snijd hem in 6 stukken.
Aanvalleeeeeeennn! 😀

magioni2

Mijn oordeel

Je had het vast al door, maar ik ben erg enthausiast over de pizzabodems! Ze smaken natuurlijk niet exact als een traditonele (bloem)bodem máár ze zijn nogsteeds overheerlijk lekker, én ze zijn een stuk gezonder en caloriearmer.

Je moet ze sowieso een keer geproefd hebben. Je vind Magioni (nog) niet bij elke albert heijn, maar op de website vind je een handige lijst met ah’s waar ze nu te koop zijn. Go go go! 🙂

Hey! Wist je trouwens dat Nest ook een online shop heeft? Hier vind je vrolijke fairtrade t-shirts, leuke kaartjes en mooie sieraden.

De Nest Warehouse shop vol vrolijke items

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tagged , , , ,

3 thoughts on “Magioni pizza review + recept

  1. Ik zou graag willen weten hoe de bietenpizzaboden is gemaakt, Heeft U er misschien een recept van?

    1. Hi Mattie,

      Voor de bietenbodem heb ik geen recept! Deze koop je kant en klaar in de supermarkt.

  2. Jammer ik woon in New Zealand, en hier heb ik dit nog niet gezien in de winkels, Jammer lijkt me erg lekker Ook niet van de andere bodems???

    Bedankt alvst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *