Nutella hazelnoot koekjes

Nutella hazelnoot koekjes recept

Yummm! Met nutella als ingrediënt kan het bakken natuurlijk nooit mis gaan! Deze koekjes zijn dan ook zeer verslavend. Van buiten lijkt het een redelijk simpel (maar lekker!) koekje met stukjes hazelnoot, maar binnenin zit er nog een heerlijk nutella verassing verstopt. Who doesn’t love nutella? 😀 <3

Dit recept maakt 8 koekjes.

Zet de volgende ingrediënten maar op je boodschappenlijstje:

  • ongeveer 90 gram nutella
  • 125 gram boter (op kamertemperatuur)
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 80 gram gewone suiker
  • een snufje zout
  • 1 theelepel amandel extract
  • 1 ei
  • 190 gram bloem
  • een halve theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 45 gram hazelnoten

Nutella hazelnoot koekjes recept

De nutella vooorbereiden

Hóé heb ik die nutella nou in het midden van het koekje gekregen? Hier is een simpel truukje voor: invriezen!
Leg een paar stukjes bakpapier klaar en smeer een beetje nutella (een mespunt zoals op de foto) hierop uit tot kleine circels. Elke circel moet een diameter van ongeveer 4 centimeter hebben, en ongeveer een halve centimeter dik zijn. Per circel komt dit uit op 10 tot 12 gram nutella. Bereid in totaal 8 circels voor (voor 8 koekjes). Verplaats ze naar de vriezer en laat ze minimaal 30 minuten vriezen terwijl je ondertussen verder gaat met het koekjesdeeg.

Zo maak je het koekjesdeeg

Meng de boter en de twee suikers met de mixer in 1 minuut tot een romige massa. Voeg dan het ei en het amandelextract toe, en mix dit goed door het beslag. Hak de hazelnoten in kleine stukjes en voeg ze toe aan het beslag.

Zeef in een aparte kom de bloem, het zout en de baking soda bij elkaar. Voeg de gezeefde mix in twee delen door het beslag en meng alles goed door elkaar. Het beste doe je dit niet met de mixer (het deeg wordt hier te dik voor), maar met een pollepel of je handen. Zet het koekjesdeeg (gewoon in de kom) hierna voor een half uur in de koelkast.

Nutella hazelnoot koekjes recept

Zo bereid je de nutella koekjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een bakplaat klaar met daarop een vel bakpapier.

Verdeel het koekjesdeeg in 16 delen; deze 16 delen worden de onder- en bovenkant voor 8 koekjes. Vorm elk stukje deeg met je handpalmen tot een balletje, en druk ze dan lichtjes plat tot schijfjes die net iets groter zijn dan de nutella circels. Pak dan de nutella circels erbij en plaats elk nutella circeltje op één van de deegschijfjes, en druk er een tweede schijfje tegenaan als een soort sandwich. Zorg dat je de randen van het koekje voorzichtig dichtvouwt/kneed, zodat de nutella er tijdens het bakken niet uit loopt.

Plaats de koekjes op de met bakpapier beklede bakplaat en houd genoeg ruimte rondom vrij: de koekjes worden tijdens het bakken bijna dubbel zo groot. Ik heb zelf een bakplaat van ongeveer 40 centimeter breed en ik heb de koekjes in 2 delen gebakken met 4 koekjes per keer.

Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 20 tot 22 minuten. Laat de koekjes (op de bakplaat) goed afkoelen en uitharden voor je ze serveert. Enjoy! 🙂

Nutella hazelnoot koekjes recept

Pssst! Probeer deze heerlijke cakejes ook eens: Roze koeken met frambozenglazuur.

Hey! Wist je trouwens dat Nest ook een online shop heeft? Hier vind je vrolijke fairtrade t-shirts, leuke kaartjes en mooie sieraden.

De Nest Warehouse shop vol vrolijke items

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *