Pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes

pasta-met-spinaziepesto-ricotta-en-uitgebakken-spe

Een klassieke pesto pasta met een kleine twist; de pesto wordt bereid met verse spinazie! Lekker, gezond en in een handomdraai op tafel.

Dit recept is voor 2 personen.

Zet de volgende ingrediënten maar op je boodschappenlijstje:

  • Voor de spinaziepesto:
  • 35 gram verse spinazie
  • Verse basilicum, ongeveer 10 blaadjes
  • 50 gram pijnboompitten
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel citroensap (vers!) + een halve theelepel citroenrasp
  • 60 ml olijfolie
  • Voor de pasta:
  • 150 gram spekjes
  • 200 gram pasta
  • 30 gram pijnboompitten
  • 100 gram ricotta

pasta-spinaziepesto1

Zo maak je de pasta:

Weeg alle ingrediënten voor de pesto nauwkeurig af, en plaats ze in de keukenmachine. Maal alles in ongeveer 1 minuut door elkaar, tot er geen grove stukjes meer zichtbaar zijn.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak ondertussen de spekjes uit tot ze donkerbruin en knapperig zijn. Om spekjes te bakken hoef je geen boter of olie in de pan te doen, tijdens het bakken komt er genoeg vet vrij. Leg een stukje keukenpapier klaar op een bordje en laat de spekjes hier op uitlekken.

Rooster hierna de pijnboompitjes lichtbruin in een pan op middelhoog vuur. Ook voor pijnboompitjes hoef je geen boter of olie te gebruiken; hierdoor verliezen ze hun knapperigheid. Schud de pan regelmatig door om te voorkomen dat de pitjes aanbranden. Leg weer een stukje keukenpapier klaar en laat de geroosterde pijnboompitjes hier op afkoelen.

Giet het water van de gekookte pasta af, plaats de afgegoten pasta terug in de pan en roer de pesto, pijnboompitten en spekjes erdoor. Verdeel de pasta over 2 borden, en verdeel als laatste met een theelepel kleine beetjes ricotta over het gerecht.

Tip: Houd wat pijnboompitjes, spekjes en basilicum apart om het bord mee te garneren voor een extra mooie presentatie.

pasta-spinaziepesto2
Wist je trouwens al dat pijnboompitten ontzettend gezond zijn? Ze bevatten veel goede vetten, vitamine K, antioxidanten en ijzer! Ook basilicum is een bron van goede voedingsstoffen. Wie zei ook alweer dat gezond en lekker niet samengaan? 😉

pasta-spinaziepesto3
Op zoek naar nog meer lekkere pasta recepten? Probeer dan zeker ook onze Spaghetti met champignons en romige gorgonzola saus of deze heerlijke Koude pastasalade met kip, zongedroogde tomaat en olijven

Hey! Wist je trouwens dat Nest ook een online shop heeft? Hier vind je vrolijke fairtrade t-shirts, leuke kaartjes en mooie sieraden.

De Nest Warehouse shop vol vrolijke items

Bewaren

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Tagged , , , ,

One thought on “Pasta met spinaziepesto, ricotta en uitgebakken spekjes

  1. Lekker! Die ga ik maken ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *