Pindakaas brownies met stukjes noot

Pindakaas brownies met stukjes noot

Deze brownies zijn heerlijk smeuïg! De toevoeging van pindakaas geeeft de brownies een rijke smaak, en maakt ze lekker zacht en fudgy.

De dot met pindakaas die door het beslag gaat is in de brownie niet te sterk aanwezig qua smaak, dus ook als je niet zo van pindakaas houd maar wél van fudgy brownies is dit recept een must-try.

Zet de volgende ingrediënten maar op je boodschappenlijstje:

  • 220 gram boter
  • 400 gram suiker
  • 125 gram bloem
  • 80 gram cacaopoeder
  • 4 eieren
  • 75 gram pindakaas
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram in kleine stukjes gehakte pinda’s, gezouten
  • Een halve theelepel bakpoeder
  • Extra pindakaas en nootjes ter garnering

Pindakaas brownies met stukjes noot

Zo maak je de brownies

1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een vierkant bakblik klaar met een vel bakpapier erin. Breek de chocolade in kleine stukjes.

2. Zet een steelpannetje (liefst met anti aanbak laag) op laag vuur, en smelt hierin de boter, suiker en chocolade tot een glad geheel. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een beetje afkoelen.

3. Giet het mengsel daarna over in een beslagkom, en mix één voor één de eieren erdoor. Mix met een garde (liever geen electrische mixer) zo kort mogelijk om te voorkomen dat het beslag te luchtig wordt. Voeg hierna pindakaas toe en mix dit ook even kort door het beslag heen.

4. Roer in een aparte kom de bloem, het cacaopoeder, de zout en het bakpoeder door elkaar. Vouw het bloem mix beetje bij beetje door het beslag heen, met de garde. Mix weer zo kort mogelijk en stop direct zodra het beslag een redelijk gladde massa is geworden. Roer als laatste de nootjes door het beslag.

5. Giet het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm en bak de brownies af in de oven op 175 graden, voor 35 tot 38 minuten.

6. Laat de brownies volledig afkoelen, en snijd ze daarna in stukken. Smeer een dun laagje pindakaas over de stukken en strooi er wat pinda’s over.

Pindakaas brownies met stukjes noot

Ohhhhh wat zijn ze lekker! Je kunt de brownies een paar dagen bewaren, in een afgesloten doosje op kamertemperatuur.

Pindakaas brownies met stukjes noot

Als chocolade lover vind je dit recept vast ook interessant: Chocolade en gezouten karamel cookie bars.

Hey! Wist je trouwens dat Nest ook een online shop heeft? Hier vind je vrolijke fairtrade t-shirts, leuke kaartjes en mooie sieraden.

De Nest Warehouse shop vol vrolijke items

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *