Romige bloemkoolsoep met aardappel

Romige bloemkoolsoep met aardappel

Deze soep is heerlijk romig én ook nog eens super gezond. Een heerlijke comfort food soep voor het najaar.

Houd je van creamy soepjes, dan is deze soep zeker wat voor jou. Bloemkool en aardappel zijn groentes die van nature erg romig zijn. Hierdoor zijn (calorierijke en vaak minder gezonde) toevoegingen zoals room, boter of kaas niet nodig; de groentes doen in deze soep bijna al het werk! 🙂

Zet de volgende ingrediënten maar op je boodschappenlijstje:

  • 1 bloemkool
  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 2 kleine rode uien
  • 1 grote teen knoflook
  • 500 ml magere melk
  • 1 bekertje crè­me fraî­che light (125 gram)
  • 1 bouillonblokje kip
  • 500 ml water
  • Peper en zout
  • 1 theelepel gedroogde provenciaalse kruiden
  • Ter garnering:
  • 1 of 2 lente uitjes, in ringetjes gesneden
  • Verse croutons!*

*Hoe je zelf heerlijk verse croutons maakt lees je in deze blogpost.

Dit recept maakt ongeveer 4 kommen soep.

Romige bloemkoolsoep met aardappel

Zo maak je de soep:

Zet een pan met 500 ml water op het vuur en los hierin het bouillonblokje op.

Maak de bloemkool goed schoon en snijd deze in kleine roosjes. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Zorg dat je de groente goed klein snijd, anders heb je kans dat ze straks niet allemaal in de pan passen.

Snijd de uitjes in grove stukken en fruit deze in een grote (soep)pan met behulp van wat boter of olie. Pers de knoflook en fruit deze mee op laag vuur.

Voeg hierna de bloemkool en aardappel toe aan de pan, samen met de bouillon en de magere melk. Breng het geheel aan de kook, en laat de pan daarna 15 minuten op het vuur doorpruttelen tot de groentes zacht zijn geworden.

Hierna is het tijd om de soep te blenden. Vanwege de grote hoeveelheid soep past niet alles tegelijkertijd in de blender. Giet daarom eerst de helft van de groentes en de vloeistof in de blender en pureer deze in ongeveer 1 minuut op de hoogste stand tot een gladde soep. Giet de soep in een schone pan en blend hierna de tweede helft.

Zet de pan met de gladde soep op een laag vuurtje en roer de crè­me fraî­che er door, samen met de provenciaalse kruiden en peper en zout naar smaak.

Verdeel de soep in kommen en garneer ze met de lente uitjes en de croutons.

Romige bloemkoolsoep met aardappel
Meer lekkers? Probeer deze mini quiches met prei en spekjes eens.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Tagged , , ,

One thought on “Romige bloemkoolsoep met aardappel

  1. […] je gek op gezonde soepjes? Dan is deze romige bloemkoolsoep met aardappel ook wat voor […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *